gillar inte vatten

Kom någon minut för sent till skolan idag. fixade min muntliga bokrecension på morgonen, eftersom jag tappat bort den första jag gjorde. Men förmiddagen var lugn och recensionen gick helt okej. Eftermiddagen var med lugn. Idrottsprov, gick väl bra. Men vi ska simma om en vecka. Och jag suger på att simma. Jag kan simma, men jag har hållit på att drunka x antal gånger så jag är inte så pepp på simning. Och jag är jätteseg på att simma. Inte som fina fisken eller någon. Dessutom ska vi ha kläder på oss. Jag är rädd. Jag kommer hålla på att drunkna igen, som alltid. Men efter idrotten var det lite kör. Och det gick bra. Såg på en liten snutt från cabarén. Är dåligt filmat, men duger antar jag.

Efter skolan gick jag en snutt på stan med Carl och Ulrika. Sedan gick jag och Edit till Teoretiska och kollade där. De hade gott naturgodis. Jag ska kanske börja där. Eller på Falu Fri. Har inte bestämt mig än. Jag måste välja nu. Men efter vi varit där gick vi till Golden. Där Hängde Calle, Ulrika, Erik, Adde och Jonte. De åt pizza. Var kvar där några timmar. Var både roligt och tröttsamt. Och imorgon är det Valborg. Kan bli kul. Kan bli tråkigt. Vem vet? Jag vet inte. Vet du? Yooooooooo.

one night to be confused

Dagen startade segt. Tråkig början av skoldag och illamående frukost. Efter lunch blev det mer okej. Vi bestämde ett dåligt tema till vårat avslutningsfoto. Vi hade lite spanska och matematik.  På fotot som vi tog efter skolan hade vi kläderna bak och fram och på oss glasögon. Sedan stod vi med ryggen mot kameran. Min klass är så fantasilös. Så tråkig. Men jag älskar den. Alla är så tråkiga att de blir roliga. Jag gillar det.

Jag tog bussen till Borlänge och träffade Hanna. Vi åt sallad på Kompis. Sedan gick vi runt på Kupolen. Jag fick en vit klänning och jag köpte en t-shirt och en kofta. Vid sju åkte jag hem.

Iara, hon fyller år idag. 15 år. Byxmyndig, biomyndig, moppe-freak och cykel utan hjälm. Jag älskar henne. Så, grattis.

Dagens låt: Heartbeats - José Gonzales

there's still a little bit of your song in my ear

Igår cyklade vi upp till Lilltorpet. Där badade jag benen. Edit och Ida badade nästan hela sig själv. Vi grilalde korv och marshmallows. Det var gott. Vi hade kul, pratade, skrattade och annat. Det var skönast att ligga på bryggan och bara höra vattnet slå mot den. Mot kvällen när folk började bli lite halvsura cyklade vi hem till mig. Vi satt i min soffa gjorde ingenting. Vi såg på Bert också. Det var ganska rolig. Men sammanfattat var kvällen kul. Och idag ska jag inte göra någontind. Borde plugga, men jag orkar inte. Det är tråkigt. Jag vill inte ha tråkigt.

Dagens låt: Cannonball - Damien Rice

my feelings are more important than yours

Träffade folket igår: Edit, Carl, Simon, Ida, Ullis. Vi trallade runt i stan och åt glass. Det var gott och solen var framme. Vi gick till Golden och Mikkis hänkade på dit. Vi väntade ett tag och sedan kom Adde och Jonte. Ulrika kom. Jag åt en bit pizza. Människor gick. Jag var jävligt trött, osocial och febrig. Jag var i en surrig dimma bara. Biggan kom. Simon gick och då gick jag med. Det är inte lika taskigt att sticka om man gör det samtidigt som någon annan. På Svärdsjögatan kom en moppekille och stannade och sa hej. Jag blev skeptisk, men efter cirka 5 sekunder såg jag att det var Jakob. Vi pratade en snutt, sedan gick jag hem. Jag kollade på tv och därefter sov jag.

Idag stannade jag hemma. Jag orkade inte gå upp imorse. Och det är nog bättre att jag blir riktigt frisk än att jag går till skolan och ändå inte orkar göra något där. Men jag känner mig bättre nu. Inte lika febrig, snorig och halsont. Det är bra. Jag blir nog helt frisk snart. Imorgon hänger jag kanske med cabaré-gruppen och har kul. Jag tror det iallafall. Det kan ju bli roligt.

På tal om ingenting längtar jag till Way out west. Det kommer bli grymt. Och jag längtar efter alla människor som jag nästan aldrig träffar.

Dagens låt: Razorblade - The Strokes

you used to be into me

Igår var den sista cabaréföreställningen. Det gick dåligt i början, men bra i slutet. Det var sorligt. Jag vill inte att det ska vara över. trots allt hade jag väldigt kul de senaste dagarna. Även fast det har varit drygt att vara där så ofta. Men jag har slagit sönder 4 gitarrer. Och 3 av dem hade jag sönder riktigt bra. Jag och alla andra är stolta över mig. Så är det minsann.

Jag har varit i skolan på morgonen idag. Gjorde matteprovet. Det gick inte alls bra. Jag kunde inte tänka överhuvudtaget.  Det var bara helt stilla och febrigt i mitt huvud. Men men, jag orkar inte bry mig om det. Det får vara som det är. Mitt betyg kommer ändå inte höjas eller sänkas. Så jag får väl vara nöjd, även om jag väldigt gärna vill bli höjd.

Efter matteprovet hade jag en kort hemkunskapslektion. Sedan åt jag lite mat och därefter gick jag hem. Och här är jag nu. Inte så roligt, men jag behöver vila. Fast jag ska gå till skolan igen till fyra. Då ska några ur cabarén och jag äta pizza. Men jag kanske inte äter pizza. Jag är inte sugen på det. Det blir kanske ett glas vatten istället. Jag har inte så mycket pengar. Men det kommer att bli roligt iallafall.

Dagens låt: Carry On Up The Morning - Babyshambles

you don't wanna lose it again

Hade cabaré igår. Den första riktiga föreställningen. Det gick bra och det var roligt. Magnus kollade, han var söt. Allt gick bra. Var lite problem med ljudet bara. I förrgår hade vi genrep. Det gick bra det med. Och idag är det sista föreställningen. Sedan är det helt slut med cabarén. Jag som har längtat så efter att det ska vara över. Men nu vill jag inte. Det är så roligt nu och fan. Det är grymt kul.

Igår efter cabarén stannade vi på gräset utanför skolan. Vi grillade korv och marchmallows. Och lite majs. Det var mysigt. Och vi låg i en stor hög. jag underst. Så jag blev varmt och det var gosigt och skönt och bara härligt. Vi var en del: Edit, Ulrika, Ullis, Ida, Josefine, Emelie, Carl, Simon, Alex, Erik, Adde och Jonte. Jag minns inte om jag glömt någon, men vi var en del och det var grymt kul.

Jag är föressten sjuk. Feber och snorig. Men bara ikväll kvar, eller hela veckan, sedan får jag vila. Imorn har jag Nationellt prov i matte och på fredag muntlig redovisning av bok i svenskan. Så jag måste gå till skolan.

Och Broder Daniel, de spelar i Göteborg på Way out west. Jag ska dit. Bara inte biljetterna tar slut. Jag är ganska glad av mig idag.

Dagens låt: 'Nsync - It's gonna be me

feel it in the air

Jag åkte till Stockholm igår med Ulrika. Pappa skjutsade dit oss. Vi stod i kö en liten stund. Sedan var det insläpp till arenan i Fryshuset. Det var två staket. Vi hamnade bakom det andra. Jag orkade inte köa till den första inhängnaden. Kändes bara drygt. Jag trivdes där jag var. Håkan började sjunga och spela runt klockan åtta. Det var vackert. Mycket vackert och fint och underbart och allt bra som det brukar vara. Konserten var grym. Som alltid. Fasiken vad bra han är. Den var rakt igenom bra.

Efter konserten mötte jag älsklingarna. Iara, Emmy, Maija, Tuva, Julia och Siri. Jag har saknat dem alla jättejättemycket. Det var underbart att ses. Dock blev jag lite känslig när jag skulle gå till bilen. Grin hit och dit. Men det är för att jag älskar dem och Håkan och allt. Jag hatar att behöva sakna folk. Det var en fin kväll iallafall.

Idag har jag haft det bra. Jag klarade göra det jag varit så jävla nervös för. Men jag kommer vara ännu mer nervös imorn, på tisdag och på onsdag. Nu ska jag sova.

Dagens låt: My cool - Adam Tensta


they say it's your birthday

Igår fyllde jag 16 år. Då blev jag större. Bättre. Äldre. Allt det där ni vet. Men det är ingen skillnad. Men iallafall. Födelsedagen började med att mamma och Daniel kom och sjöng för mig. Jag fick min Arvikabiljett och en ljusblå kofta. Sedan åt jag frukost och begav mig till skolan. Där blev jag grattad ett flertal gånger. Även av folk som jag inte trodde skulle säga grattis till mig. Men det var trevligt. Jag fick höra sång i matsalen. Det var fint. Och sedan ringde Ylva och hon och hennes vänner sjöng en snutt för mig. Ylvas mobil la av sedan. Men det var fint och jag blev rörd. Jag vet itne varför. Men det var fint och så oväntat. Jag pratade med moa. Hon sa grattis. Jag fick många fina sms. Hanna ringde och sjöng tre ord. Och bloggarna. Jag gillar dem. Alla är snälla. Det enda mindre bra var att min pappa glömde bort att jag fyllde år. Troligtvis påminde min syster honom. han ringde jättesent och sa "bättre sent än aldrig". Jo tjena. Jag är faktiskt ganska besviken. Men det ska inte han få veta. Jag orkar inte vara sur. Jag ska ju trots allt få en Way out west biljett av honom. Så det blir bra.

Dagens låt: Birtday - The Beatles

you try it fast when you really should do it slow

Jag har precis gjort klart hemkunskapsarbetet. Det känns jätteskönt. Håller nu på att träna på en låt. Kan den redan. Men texten är svår att sjunga har jag upptäckt. Och jag glömmer bort vad jag ska sjunga när jag inte hör Pelle i bakrunden. Det är svårt. Men jag lär mig väl. Har ju någon dag på mig.

Jag hade Nationellt prov i engelska idag. Vi skrev uppsats. Vet inte om det blev bra eller dåligt. Jag får G iallafall. Men när jag skulle renskriva darrade jag som fan. Jag trodde inte jag skulle hinna och min hand bara darrade. Jag var jättenervös. Nu vill jag bara veta vad jag gick på den.

Annars har skolan varit både tråkig och rolig. På lunchrasten gick vi runt några stycken, fler än fem, och omringade folk. Och vi gick runt dem och "bappade". Först som i Love cats med The Cure. Men eftersom bara jag och Jakob visste hur man skulle bappa så bytte vi till mumindalen. Vi viftade på armarna. De som blev instängda i vår ring blev rädda, skräckslagna eller så blev de generade. Det var roligt.

Jag är avundsjuk på alla som sett Backstreet Boys live. Sjukt avundsjuk. 

Dagens låt: You got it all...wrong - The Hives

you know I love you still

I skolan har jag inte haft kul. Tror jag inte iallafall. Bara litegrann. Men mestadels tråkigt.

Jag har jättemycket att göra. Hemkunskapsarbetet. Jag upptäckte att jag handlat för mer än 20 000 kronor, så jag får lov att göra om mycket. Vilket bara känns drygt. Eftersom det ska in på torsdag. Och cabarén är dryg. Och jag är trött. Jag orkar inte. Fast jag kommer orka. Men just nu är jag på dåligt humör. Jag har iallafall haft lite kul på msn. Och det får det att låta som om att msn är mitt liv. Men det är det inte. Men jag hade kul där idag.

Dagens låt: I Will - The Beatles


the only time I feel alright is by your side

Jag är lite småtrött. Jag gick upp 06:00 idag och 06:40 åkte jag till Falun. Jag kom fram drygt 07:50. Sedan gick jag till skolan 09:35. Hade matte, gick bra. Hade idrott. Först lekte vi Hemliga räddan. Gick helt okej. Sedan Sjögräs. Man ligger i en ring och håller i varandra med armbågarna. Sedan står det två stycken och drar i en. Jag var bra. Jag höll mig fast länge. Men jag drogs iväg när det var många och drog i mig. Andra gånger vi körde det gled min handled på golvet. Så jag har fått glidsår. Det gör ont ibland. Vi spelade därefter fotboll med en stor boll och sedan med en liten. Det var en ganska rolig lekton idag. Svenskan gick helt okej. Skrev novellen, som ioförsig suger, men jag får vara nöjd. Jag orkar inte arbeta. Det är drygt. Speciellt nu.

Min blogg är föressten värsta okänslosam. För jag skriver inte om några känslor. Det är inte för att jag itne har känslor. För det har jag. Utan för att jag inte vill berätta. Jepp, så är det.

Jag var hos pappa igår. Lekte med Magnus. Han är bäst. Jag saknar honom varje dag. Det är inte kul. Jag saknar pappa med.

Om cirka en timme ska Edit och jag klippa Jakobs hår. Får se hur det blir med det. Om frisyren blir bra eller ej.

Dagens låt: All Day And All Of The Night - The Kinks


there's the truth that they can't see

Studiedag idag. Jag gick upp 10:15. Sedan åt jag frukost och allt det där. Jag har gjort klart min berättelse till hemkunskapsarbetet, men ingenting annat. jag har novellen också som jag lär skriva ner. Eftersom den ska vara helt klart tills imorgon. Känns hårt. Jag kan inte. Orkar inte. Jag vill ju leka med Magnus. Och jag åker till pappa om två timmar.

Dagens låt: A Certain Romance - Arctic Monkeys

I wanted you, you wanted me

Jag har haft kul idag. Jag minns min dag som rolig iallafall. I morse sov jag. Sedan åt jag frukost. Sedan sov jag. Och tjolahopp var jag i duschen, utan att jag mindes hur jag kom dit. Någon impuls. Plötsligt har jag bara rest mig upp och gått iväg. Jag bara gör det, utan att jag hinner tänka över det. Ganska bra kanske.

Det har snöat hela dagen. Det är tråkigt. Jag vill inte ha snö nu. Jag gillar inte snö. Och jag blev blöt när jag gick till skolan. Och jag blir galen på snön. Jag vill ha vår för fan.

Jag har varit aktiv_flicka_nummer_ett  idag. På NO:n körde jag race. Det gick bra. Jag blev dock inte klar med allt. Men jag förstod det mesta som man skulle förstå. Svenskan gick helt okej. Bearbetade min novell. Ska skriva den på fredag, men har fortfarande inte så stor koll på var den ska handla om. Men det löser sig. Jag fixar det imorn. Då är jag ledig. Studiedag. Ska bli skönt.

På matten idag var jag inte lika aktiv. Hann inte göra klart Temat. Jag roade mig med Fredrik och Gustav istället. Det var roligare. På bilden letade jag och Ulrika genom ljud till cabarén. Gick helt okej. Sedan målade jag prickar på ett papper. Eller runda ringar som jag fyllde i med blyerts. På engelskan hade vi redovisning. Min redovisning gick helt okej. Förutom att jag hade mycket problem med att uttala "2000", vilket jag inte lagt märke till innan. Men redovisningen duger. Den kunde ha varit sämre, och bättre såklart. Men jag är nöjd. Och det är skönt att den är över. Efter engelskan slutade jag. Så jag gick hem.

Dagens låt: Automatic Stop - The Strokes

jag tänker alltid på dig i april

Jag minns inte mycket från skoldagen. Den var inte rolig, inte trpkig. Den var vanlig. Då lägger jag inte den till minnet. Men idrotten var dryg. Fick ont i magen och det kändes som mensverk. Skitont gjorde det. Men jag klarade att köra idiotstaffeten. Då tänkte jag inte på det onda. Blev yr i huvudet. Men jag dog inte. Jag vara bara trött. Och min muntliga recension, som suger och som jag inte orkar göra klart, ska jag redovisa den 25e april. Det är någon vecka kvar. Så jag kan släppa den. Har annat att koncentrera mig på. Engelskaarbetet som jag ska göra klart idag. Imorn ska jag redovisa det.

På torsdag har jag Studiedag. Jag är alltså ledig hela dagen. Kan passa på att sova ut lite, med tanke på att jag inte kan göra på på helgerna. Jag har cabaré varenda dag. Hallelujah. Men på torsdag. Jag ska nog göra klart mitt hemkunskapsarbete. Kanske blir det så att jag åker till pappa på onsdag kväll eller torsdag kväll. Jag vet inte. Hinner jag det? Det kan bli rörigt. men jag vill träffa Magnus och pappa. Ju oftare desto bättre. Jag saknar dem. Det är drygt.

Dagens låt: Minnen av aprilhimlen - Håkan Hellström

there's nothing you can do that can't be done

Det var en helt vanlig skoldag idag. Den var rolig. Jag minns att jag har skrattat, men jag kommer inte ihåg åt vad. Men det kanske inte har någon betydelse. Jag har hunnit göra min matteläxa idag. Den ska vara inne på fredag. Skönt att ha den överstökad. Jag måste göra klart engelskaarbetet ikväll. Det ska redovisas på onsdag. Imorgon har jag ingen tid till att göra det, för jag har manusmöte hela kvällen. Det värsta är inte manusmötet, utan att jag måste köpa något att äta. Jag har inte råd att köpa mat. Jag behöver pengarna till annat. Jag kan ju såklart ta med mig mat. Men det kommer jag nog glömma av om det blir så jag tänker göra. Föressten känns det som att mitt liv kretsar kring skolan. Det är allt jag hinner tänka på. Allt annat är så långt borta.

Dagens låt: All you need is love - The Beatles

I may say it was your fault

Igår åkte jag hem till pappa. Tog först en sväng förbi Kupolen. Köpte en grå kofta och jag stötte på Hanna. Kom fram till Ludvika vid fem. Kom hem till Saxdalen. Lekte med Magnus. Vi gjorde loppor. Det var roligt. Vi lekte och myste. Jag älskar Magnus. Det var iallafall skönt att äntligen kunna vara hos pappa, även om det inte ens var en hel dag. Jag hinner nästan aldrig med att åka dit. Men på torsdag har vi studiedag. Då tänkte jag åka dit om det nu inte blir cabaré eller något. Men det orkar jag inte med. Det var ju cabaré idag. Det var trist. Vi måste ändra på en scen. Där jag är med. Jag vet inte hur jag ska göra, så det blir krångligt. Men Patrik fixar det väl. På något vis.

Jag har pratat med mamma. Hon låter mig åka på de festivaler jag vill åka på. Så länge jag har sällskap osv. Och det har jag. Så det blir Arvika. Då får jag se The Kooks, Håkan, Timo, kent, Interpol och DCFC. Plus några till. Sedan blir det Way out west med. inte så många bokade än, som jag vill se. Men det blir Håkan och Franz Ferdinand. Det blir toppen det. Och jag vill ha sommar nu.

image16

Dagens låt: Naïve - The Kooks

det var nästan alltid svart i tankarna

Igår brann det i ett hus som brunnit förr i Falun. Det spreds giftig gas i röken runt centrum. Jag var precis på väg till skolan då det ringde till mamma. Jag fick lov att ta av mig skorna och jag förbjöds att gå till skolan. Trots att jag hade Nationella prov. Jag och min lillebror gick ner och såg på den tredje Pokémonfilmen. Den är ganska tråkig. Det är bara förfilmen som är rolig. Efter vi sett filmen ropade mamma till oss att hon fick gå till jobbet. Hon skjutsade oss till skolan då. Jag kom i tid till hörförståelsen. Jag hann alltså göra ett prov. Sedan rann dagen vidare med innebandy på idrotten. Skulle ha haft musik och cabaré efter, men Anders var sjuk så allt ställdes in. Jag gick hem.

På kvällen såg jag Timo och Goodlooking Trash på Arenan. Det var kul. Det var lite folk. Skulle sett dem med Ullis, men hon bangade. Drog dit med mamma istället. Jag var grymt dissad av alla. Men jag hade roligt.

Dagens låt: Tro och Tvivel - Håkan Hellström

jag gjorde upp en eld för dig

Stannade hemma idag. Vilade upp mig. Känner mig bättre nu. Det onda i halsen är borta. Är fortfarande förkyld, men det gör inget. Jag måste vara i skolan nu. Annars blir jag bara att släpa efter och det är bara drygt.
image14
Håkan fyller år idag. 34 år. Jag gillar Håkan. Hans musik. Snart ska jag se honom. I stockholm. Den 19e april. Om 17 dagar. Det kommer bli kul. Att se Håkan har alltid varit roligt och kommer alltid vara roligt. Det var ett tag sedan jag såg honom nu. Senast 8e september. Det är många dagar sedan. Men snart så. Snart är det dags igen. Och i sommar. Då blir det ännu mer Håkan.

Föressten sägs det att Anders Göthberg är död. Självmord. Medlem i Broder Daniel. Jag lyssnade mycket på Broder Daniel förut. Jag har inte lyssnat på dem på länge. Men död. Konstigt. Fast sådant händer. Men jag gillar det inte.

Jag har börjat digga Familjens låt "Det snurrar i min skalle" sedan Örebro. Det tycker jag inte om. Jag gillar inte sådan musik. Men det är något visst med den låten.

Dagens låt: Det snurrar i min skalle - Familjen

bebapelula bebapelula

Till imorgon ska jag ha gjort klart min muntliga recension, skriftligt, och kommit på en handling till min novell. Allt känns svårt. Jag kommer inte på någonting bra. Tänkte vara hemma imorgon, eftersom jag är sjuk och jag kommer aldrig bli frisk om jag inte stannar hemma och vilar upp mig. Men, jag har ju som sagt muntlig recension imorgon. Därför måste jag till skolan. Kan kanske gå hem efteråt. Jag vet inte. Får se. Jag kanske mår bättre då.

Idag när jag kom hem såg jag på tv. Sedan lagade jag omelett med champingjoner. Jag fixade en majskolv med. Egen middag alltså. Jag brukar inte göra middag så ofta, för jag hatar att laga mat till andra. Men nu var jag ensam hemma. Då passade jag på att göra någonting enkelt till mig själv. Coolt. Det coolaste var att jag tappade ett okokt ägg på golvet så det splashade på golvet och gick sönder. Efter jag ätit mat såg jag på en Pokémonfilm. Det var jätteroligt. Ska se flera senare. Vi har några hemma. Jag gillar pokémonfilmer. De är ganska bra.

Dagens låt: Inte skyldig nån nåt - Håkan Hellström


RSS 2.0