jag är en liten undulat

Gick ner på stan och träffade Ullis igår. Var höstmarknad i Falun, men det var inget vi tittade på. Vi tog oss en fika på Wayne's. Mot kvällen drog vi till Sebastian. Ellen kom lite senare. Matte var med. Vi gick till Peter. Där var det skabbigt. Ellen och jag plus några andra drog hem till henne lite senare. Där stannade vi. Var en helt okej kväll. Jag sov hos Ellen.

Tog en promenad hem i morse. Ganska skönt förutom att det blev lite varmt till och från. Träffade Kristoffer en stund. Har kollat på True blood. Verkar vara ett bra program. Märkte också att Bella och Theo finns på Svtplay. Så skoj att många gamla barnprogram finns där. Kollar på Dagens visa just nu. Så himla gulliga ungar som sjunger. Men var mycket finare när alla hade en röd tröja med en stjärna på eller nåt sånt. Minns inte riktigt.

-

Jag har tappat rösten. Hade ju ont i halsen tidigare idag. Det har satt sig på stämbanden, så hur jag än försöker så kan jag inte prata. Låter som jag är i målbrottet när jag väl får fram något enstaka ord. Känns precis som i 8an, då var det likadant. Min spanskalärare Rafael retades med mig då, och ville att jag skulle läsa högt ur boken. Tur att jag inte behöver prata nu. Men jag hoppas verkligen jag kan prata imorgon. Ska ju på lite myskalas hos Sebastian tror jag. Vill absolut inte tvingas vara tyst.

på rymmen

Vaknade med feber igår, så stannade hemma. Gick inte till skolan idag heller. Vill bli frisk. Mår rätt bra nu, men det är inte riktigt hundra än. Ska antagligen hitta på något skoj med lite vänner imorgon, men vet inte riktigt än hur det blir.


På rymmen, ett program jag verkligen älskade som liten. Men grejen med detta klipp är att det är en som heter Minus. Om jag får ett barn, en son, ska den heta Minus. Och nu har jag "bevis" på att man kan heta Minus. Eller nåt, hehe, lol.

joelbitar


Det här programmet såg jag ibland när jag var liten. Tyckte inte alls det var roligt. Vad är programmet till för egentligen? Blev påmind om barnprogrammet på Arvika eller Emmaboda. Och introlåten, vad fan menas med den? Har den ens något att göra med programmet? Festlig är den i alla fall. Sjukt tråkigt program, men ändå underhållande på något vis. Men att se som liten, nej tack. Då var ju Brum mycket, mycket bättre.

send more money

Spanskan var inte alls så hemsk som jag trodde. fick hjälp att hitta dit, och det var endast folk från vår klass. Vi var 6 st så det blev en helt okej lektion. Har hållt mig glad hela dagen idag. Trodde inte alls att jag skulle vara glad, men det har jag minsann varit. Gick på stan med Ellen. Hon hittade skitsnygga skor. Själv köpte jag örhängen. Sen tog jag bussen hem med Sebbe och Matte. Det regnade så mycket (och gör fortfarande), så struntade i att cykla.

Imorgon behöver jag bara vara i skolan en timme. Jätteskönt verkligen.

-

Ska alldeles strax till skolan. Ska ha spanska först, i 2 ½ timme. Och inte nog med det. Jag ska ha spanskalektionen på YA! Jag hittar inte ens dit. Jag känner inte heller någon som jag kan härda ut lektionerna med. Fy fan. Jag bävar mig verkligen för att gå till skolan. Vill inte. Att ett sånt jävla meningslöst i-landsproblem kan få mig att vilja stanna hemma. Det är fan tragiskt. Borde tänka på de som har det värre. Eller nåt sånt. Men ändå. Jag tycker det är jobbigt. Jag vill inte till YA. Inte ensam.

(Fick reda på igår att mamma tänker ge mig pengar även fast studiebidraget inte kommer. Fan vad glad jag är. Då kan jag handla lite och så blir det kanske göteborg under Håkanhelgen. Det vore fint. Får hoppas).


the hardest part

Vid åttatiden igår mötte jag Ellen vid Kolgårn. Vi satte oss vid vårat Snigelställe. Satt där till klockan elva och pratatade om en del viktiga saker men sen också en massa strunt. Helmysig kväll alltså. Jobbigt att hösten tränger sig på. Då kommer inte möjligheten att vistas utomhus vara lika lockande. Stjärnhimlen den här kvällen var väldigt fin.

Efter skolan idag följde Ullisarna med mig hem. Vi fikade. Ulrika drog hem rätt tidigt. Ullis och jag satt och pratade hela kvällen. Så jävla fin tjejen är. Kvällar som de här uppskattar jag. De behövs ju. Bara prata ut om allt och ingenting typ.

När Ullis dragit hem tog jag en kvällspromenad. Såg två långa sniglar på vägen. Riktigt snuskigt, men är lite fascinerad av dem också. Eller tycker väl egentligen mest att de är läskiga. Fast grejen med sniglar är ju att de inte kan jaga mig på något vis. Det känns rätt lugnande.

festivalband

Mitt kära Peace and Love-armband från 2007 har jag nu klippt av. Gjorde det igårkväll. Tycker det är starkt gjort av mig, hur dumt det än låter. I över två år har det varit armbandet och jag, men nu var det dags att ta av det. Har blivit lite väl slitet. Funderar på vilket som ska bli nästa armband som ska av, om jag ska ta av fler. Har ju kvar Siesta, Peace and Love, Hultsfred och Emmaboda. Alla från i år. Vill nog inte ha alla på, men tycker det är jobbigt att klippa med saxen så får se hur jag gör.

coldplay, stockholm

Åkte som sagt till Stockholm i fredags. Vi stannade först till i Valbo och gick på Ikea och köpcentrumet där. Hittade ingenting jag ville ha. I Stockholm stannade vi till i Kista centrum och åt mat. Mamma köpte även en stickad tröja till mig plus lite skolgrejer. Sen åkte vi till Danderyd, till Anders föräldrar, och sov.

På lördagen var vi iväg till mina låtsaskusiner. Var ett kort besök, men trevligt. Väldigt längesen sen sist jag såg dem. Vid fyratiden skjutsade mamma mig till Stadion. Hittade Maija, Tuva och Siri och hoppade in där de stod. De hade köat betydligt längre än mig. Var insläpp vid halv sex. Ställde oss vid sidan om en av ramperna. Helt okej plats. Vid halv åtta började White Lies spela. Tror klockan var vid nio när Coldplay kom ut på scenen.

    
    
Konserten var verkligen jättebra. Helt sjukt bra. Gillade de gula konfettifyllda ballongbollarna som arbetare hade ut i publiken under Yellow. I Lovers in Japan kom det ut konfettifjärilar. Hur fint som helst. Jag lyckades komma längst fram, vid staketet också. Det var väldigt lyckat. Green eyes var väldigt fin. Det mesta var fint. Eller nej. Allt var nog fint, på något vis. Vill verkligen se dem igen. Allt avslutades med fyrverkerier. Perfekt konsert. En av de bästa kanske. fast så brukar det nästan alltid kännas, men nu känns det sant. Så jävla värt att se Coldplay. Verkligen.

Åkte hem idag. Mamma och jag stannade i Uppsala och spenderade några timmar där. Fikade på ett café sen åkte vi hem. Kom hem runt femtiden. Har degat framför datorn sen dess. Ska nog ta en promenad alldeles strax. Sen blir det läggdags. Skola imorgon. Börjar nio och det är minsann drygt.

-

Ska alldeles strax åka. och föressten, mitt schema suger. i alla fall som det ser ut just nu.

nothing can help me remember


Jag har klippt av mitt Arvikaband. Det kändes lite i hjärtat. Men det var ju inte särskilt snyggt.

Bild på mig, mitt hår. (Till Pauline hehehehe. Ser så hjimla fräsch ut. Men nej. jag var trött.). Tagen efter min kvällspromenad som jag tog igår. Var riktigt skönt att promenera. Det var mörkt. Tog två rundor runt kyrkogården. Skogskapellet eller vad det nu heter.

Första skoldagen var ju igår. Behövde bara vara där i 45 minuter. Var inte alls roligt. Efter det gick jag och Ellen till Wayne's och fikade. Tog en kaffelatte med smak: vit choklad. Sen också en mozarellasmörgås. Var sjukt gott verkligen. Vi satt utomhus på balkongen, i några timmar sådär. Det dånade mycket, för de höll på att arbeta nedanför, men det störde jag mig inte på särskilt mycket. Lite jobbigt ibland bara.

Skolan idag var helt okej. Ettorna fick gå till olika stationer. Där jag och Edit höll till fick de köra någon lek med en boll, samtidigt som vi sprutade vatten på dem. Det var skoj. Sen åt vi på den där krogen. Gott faktiskt.

Nu ska jag packa. Så fort mamma kommer hem åker vi till Stockholm. Stannar där över hela helgen. Ska se Coldplay imorgon. Kommer bli riktigt fint.

skola

Andra skoldagen. Var längesen jag var uppe såhär tidigt. Ska snart gå iväg, för tänkte gå istället för att cykla idag. Ska ha någon slags inspark för ettorna. Efter skolan åker jag och mamma till Stockholm.

naket

Har nyss nakenbadat med Edit. Vi satsade på Kolgårn, men där var det redan folk så vi drog till Gullnäs. Det gick snabbt och smidigt. Mitt hår är fortfarande blött. På tal om mitt hår så tonade jag det igår. Ädelkastanj. Brunt. Typ mörkbrunt.

Skolan börjar imorgon. 13:00 ska jag befinna mig där. Haleluja!

it ain't love

Sista sommarlovsdagen idag. Känns inte alls skönt, för jag är inte ett dugg peppad inför skolan. Träffade Edit, Ellen och Sebastian på stan en snabbis. Mötte sedan Ulrika och hon följde med mig hem. Var mycket folk på stan som jag kände igen. Alla är väl ute nu när skolan precis börjat.

Nu ska jag koka makaroner. Hoppas det finns pesto hemma. Var jättelängesen jag åt det med makaroner. Annars är det ost som gäller. Gott med mat.

-

Träffade Ellen idag. Hon kom till mig innan hon började skolan. Och så sågs vi även efter. Det regnade förskräckligt. Blev genomblöt trots paraply. Vi bakade en kladdkaka och smaskade lite på den samtidigt som vi drack kaffe och te. Kollade även i några skolkataloger. Det var skoj.

Daniel flyttar till Ludvika imorgon.

framtiden den är vår

Somnade sent igår. Låg i min säng och såg på film. Kollade först lite på Scrubs, men skivan började hacka i mitten av avsnitt två. Kollade på Twilight istället, och Friends with money. Lagomt underhållande. Somnade vid halv fem någon gång. Därför var det ganska jobbigt att gå upp idag, men kom upp vid halv ett i alla fall. Mötte sedan Ellen på stan vid kvart över två. Kom nyss hem. Ellen köpte fina kläder. Lånade några böcker på biblioteket. Sen fikade vi på Åhléns café. Vi ska antagligen ses igen ikväll och se film hos mig. För imorgon börjar Ellen skolan, som de flesta andra. Jag börjar själv på torsdag. Skönt.


skimret


Det blev regn igårkväll, så vi höll hus hos Edit istället. Ellinor och jag cyklade dit. Det gick inte alls bra. Mina cykelhjul behöver definitivt mer luft. I varje sväng så slirade vi. Och jag hade turen att få en stor fluga i ögat när det väl var en raksträcka. Fy fan säger jag då. Är nog den jobbigaste cykelturen jag har haft hem till Edit.

Hur som helst lugnande vi ner oss när vi kommit fram. Vi firade Carl. Han blev glad för sina presenter, tror jag. Vi spelade Jag har aldrig. Var riktigt roligt. Och hela kvällen var hus mysig som helst. På vägen hem regnade det dock väldigt mycket. Ganska jobbigt, men det gick. Ellinor sov hos mig. Nu har hon åkt hem. Jag ska fortsätta slappa.

we talked for hours

        
Igårkväll cyklade jag och Ellen till utkanten av Kolgårn. Vi hittade ett nytt favoritställe. Vi satte oss där med alla våra grejer. Två filtar hade vi, varma kläder, kaffe, smörgåsar och bullar. Ellen hade även flingor med sig. Sen satt vi där hela kvällen. Var riktigt mysig utsikt. Vi kunde se solnedgången. Sen var det tre änder som simmade runt vid oss. Det var fint. Det blev mörkt och det blev stjärnhimmel. Vi låg och kollade på den. Det var en sån himla skön kväll. Sen mot kvällens slut skulle jag ta mitt sista kaffe. Märker att det är något slemmigt på min termos. Vi får panik och skriker. Jag blir så rädd att jag blir att skratta och gråta samtidigt. Det var så äckligt. Hur som helst var det en snigel som satt på termosen. Och vi hittade även tre till. Jag ryser bara jag tänker på det. Vi såg ju inget. Hade bara våra mobiler att lysa med. Men tillslut hade vi packat ihop alla våra saker i panik och cyklade hemåt.

Idag kommer Sebastian (ÄNTLIGEN) hem. Vi ska till Gullnäs eller Kolgårn och kalasa lite. Eller är väl mer mys. Men ja, kalas kan det bli också. Blir nog kul i alla fall. Jag hoppas då på det. Sen ska Ellinor och Johanna sova här. Är lite misstänksam över hur båda ska få plats nu när vi renoverar, men det ska nog gå på något sätt.

looks can be deceiving

Drog ner på stan igår. Träffade Ullis, Edit och Ellen. Vi gick runt på stan ett tag. Köpte present till Carl bland annat. Ellen och jag stanna på stan ett bra tag. Var upp till Västra en sväng ochsatt där. Sen cyklade vi hem till henne lite panikartat. Slängde i oss en varsin smörgås och cyklade sedan tillbaka in till stan. Därifrån tog vi en buss till Borlänge. Vi var där i kanske en halvtimme, och sen åkte vi tillbaka till Falun. Vi tog cyklarna till Kolgårn och satte oss på bryggan. Så himla mysig utsikt där. Och så lugnt och stilla på något sätt. Men några ungar kom och ville bada så då cyklade vi till Britsarvsskolan istället. Men vi tröttnade snabbt på att vara där, så vi cyklade till Gullnäs istället där vi stannade resten av kvällen. Det var lite kallt, men ändå väldigt skönt att bara ligga i gräset. Inte behöva göra något mer. Bara känna av tystnaden. Inte behöva prata. Mycket fin kväll måste jag säga. Lite tråkigt att det regnade när vi väl begav oss hemåt.

Idag ska vi göra ungefär samma grej, bara att vi ska vara mer förberedda. Jag har tänkt ta med kaffe, varma kläder och smörgåsar. Kanske bullar ifall det finns hemma. Det lär nog bli en fin kväll den här kvällen också. Jag hoppas i alla fall på det.

Här är föressten en låt som jag kom att tänka på härom natten. Jag tyckte den var skitbra när den kom ut. Det är fint att lyssna på musik som man lyssnade på som yngre. Och påtal om det så finns det gamla Backstreet Boys singlar på Myrorna. Så fint. Skulle vilja ha dom, men det känns onödigt att lägga pengarna på det när jag är fattig.

-

Dagens låt: Om du möter varg - Detektivbyrån
Dagens frisyr: Typ morgonfrisyr. Fast luggen är undanröjd.
Dagens klädsel: Långt linne, tights, lång kofta, sjal, strumpor, underkläder.
Dagens smink: Foundation, puder, rouge, mascara.
Dagens planer: Johanna.
Dagens vill ha: Pocketböcker.
Dagens saknad: Magnus.
Dagens roligaste: Att rita.
Dagens tråkigaste: Mammas tjat.
Dagens köp: Morotskaka och kaffe.
Dagens dricka: Kaffe.
Dagens mat: Rostade smörgåsar med hallonmarmelad.
Dagens humör: Helt okej.

panda eyes

Var nyss nere på stan med Johanna. Vi tog en fika på Åhléns café. Var mysigt och riktigt gott med kaffe. Längesen jag träffade henne, och nu hann vi heller inte ses särskilt länge, men vi ses på lördag också. Då ska vi fira Carl, för veckan efter fyller han 18 år.

anna

Jag tog tåget till Ludvika idag. Träffade Anna. Vi var hos henne uppe på Knutsbo. Var även ner på stan en sväng och fikade och strosade runt. En värd dag har det varit. Jobbigt att hon åker till Schweiz nu, och inte kommer til Sverige förrän i jul. Har varit så skönt att få upp kontakten igen.


happy up here

Idag har varit en så otroligt bra dag. Gick upp vid halv elva och gick sen ner på stan med mamma. Gick tillbaka hem och cyklade sen ner på stan och träffade Ullis. Fina lilla Ullis. Vi mötte på Johanna och sen även Edit och Adde. Sen satte vi två oss på Wayne's och fikade. Pratade om allt och inget. Edit kom efter några timmar, och sen även Ellen nån timme efter det. Edit stack hem. Ullis, Ellen och jag satt kvar där tills nio, då det var stängningsdags. Vi alla cyklade hem åt varsinna håll sen. Men var så himla skönt att bara sitta där hela dagen och bara prata. Verkligen.

Imorgon åker jag till Ludvika och träffar Anna en andra gång för i sommar. Hon åker ju till Schweiz snart, så det är sista gången jag träffar henne innan jul. För då måste vi ses igen.

Igår ritade jag en del föressten. Det var avkopplande. Ska fortsätta nu. Blir kanske lite kladdigt och så, men det är skit samma.

-

Nu är klockan ändå åtta. Jag har ringt Ullis. Inget svar. Ger nog upp tanken på att vi kommer ses idag. Hoppas bara att det är som vanligt, att hon åkt iväg nånstans och inte hör av sig om det. Och att det inte hänt något allvarligt. Aja. Imorgon är Ellen åtminstone hemma. Skönt det.

10 FAVORITER
Färg: röd
Mat: pasta
Band: vet inte, coldplay kanske
Film: smala sussie
Bok: pojken som kallades det
Sport: promenad
Årstid: sommar
Veckodag: fredag
Glassmak: choklad
Tid på dygnet: 21 nånting


8 FÖR TILLFÄLLET
Humör: rastlös
Smak: klubba
Kläder: t-shirt, kjol, adidasjacka, tights, underkläder
Bakgrund: svart
Nagellack: rött
Tid: 20:07
Omgivning: tyst
Irritationsobjekt: ensamheten


5 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina bästa vänner: nej
Brutit mot lagen: ja
Blivit arresterad: nej
Badat naken: ja
Varit med på TV: ja
Kysst någon du inte känner: ja



Lista lite halvt lånad av Maja.

kinaskor

Jag har hittat mina kinaskor. Eller antar att det är mamma som har hittat dom. Dom låg där i skokartongen. Den ena skon har annars varit försvunnen, men låg båda skorna där. Jag blev glad när jag såg det. Skorna ligger nu på mitt golv. Ska nog använda dom så snart som möjligt. Minns när jag köpte dom. För två år sen i Haga i Göteborg. Var det Indigo affären hette? Jag minns inte riktigt. Det var i alla fall Paulien jag gick runt med. Bland de första gångerna jag träffade henne. Det var en fin helg.

would like to say good morning

Dagens plan: Träffa Ullis och Edit. Dock är det Ullis som ska höra av sig, eftersom det aldrig går att nå henne. Men on har inte hört av sig än. Edit har försökt ringa, men ingen svarade. Hoppas verkligen Ullis kommer ihåg att vi ska ses. Var ju så himla längesen. Jag menar, jag saknar henne. Jag vill verkligen ses.

Igår träffade jag Carl i Borlänge. Fick (äntligen) komma hem till honom. Vi var ute och gungade. Var på Kupolen där jag köpte örhängen. Sen åt vi käk på Mc Donalds. Vi tog bussen till Falun och mötte Edit. Vi gick till Kolgårn och satte oss där och pratade i ett par timmar. Jag drog hem. kvällsfikade med Hanna och mamma. Sen gick Hanna och jag ner och pratade i några timmar. Efter det somnade jag. Gick upp sen idag också. Men nu sitter jag här och bara väntar på att Ullis ska höra av sig. Hon måste göra det, åh.


always on my mind

Det blev väldigt sent igår. Låg och läste tills klockan var cirka tre. Försökte sen sova, och plötsligt börjar jag gråta jättemycket. Sedan började jag tänka på hur dålig min och mammas relation är och blev ännu ledsnare. Jag hatar när min familj är utomlands. För jag är så himla rädd att flygplanet ska kracha. Att dom ska dö. Så jävla patetiskt att tänka så, men var ju så himla trött igår också. Och jag somnar alltid mycket enklare efter att ha gråtit lite, så jag kokade ihop anledningar till att gråta. Hur som helst tände jag min sänglampa, så jag kunde se någonting. Gillar inte mörkret. Och så ser jag att det är en spindel i taket, nästan ovanför mig. Jag är livrädd för spindlar, men det kändes som att det var meningen att jag skulle ha svårt att sova, gråta och sen tända lampan. Just för att jag skulle lägga märke till spindeln. Jag tog mig an spindeln efter lite om och men. Ibland är hårsprayen min bästa vän. Fast jag hatar att jag är rädd för kryp, men det är en annan historia.

Hur som helst vaknar jag av att min familj kommer hem. Min lillebror kommer in och skryter om att han köpt tre adidasjackor, den jävlen. Mamma kommer ner och berättar att hon köpt en till mig. Den är svart med röda ränder. Duger absolut. Speciellt nu när Hanna roffat åt sig den gula wtc-tröjan.

På förmiddagen låg jag ute i solen och läste. Det var skönt, men väldigt svettigt också. Efter någon timme gick jag och mamma ner på stan. Jag fick 10 par strumpor. Det behövdes verkligen. Mamma och jag gick till djuraffären. Mamma är så himla ledsen över att min Jens rymt eller blivit stulen, så hon köpte sig en ny kanin. En tjej den här gången. Vet inte ifall hon har något namn än, men jag kallar henne Snorkfröken. Hon är fin. Skönt att det är mammas kanin den här gången, så jag slipper känna lika mycket skuld över allt som annars. Jag är inte en bra djurägare direkt. Inte egentligen. Jag tappar lätt intresset. Det enda undantaget är Truls. Min favorit.

do what you want me to

Tog en kvällspromenad för någon timme sen. Ensam. Det var skönt. Mycket skönt. Så trivsamt att gå på grusvägen. Ska absolut ta fler kvällspromenader för mig själv. Det ger mig tid att tänka och vara ifred. Så himla skönt. Ja, mer sånt blir det. Hur som helst. Tog två koppar kaffe när jag kom in. Gott. Nu sitter jag här. Vid datorn. Ska snart börja läsa pocketboken jag köpte tidigare idag. Även denna skriven av Katarina Von Bredow. Får se hur bra den är, men det känns som helt okej sommarläsning. Jag hoppas på bra väder imorgon så jag kan ligga ute och läsa. Imorgon kommer också familjen hem. Lite jobbigt blir det allt, men skönt att slippa laga mat, vattna växthuset och göra alla andra hushållssysslor. Plus att jag slipper känna mig så ensam och rädd. (Drömde en jätteläskig mardröm igårnatt).

först fräna grejen, sen bryr vi oss

Träffade Edit igår. Vi möttes på stan och gick runt där i någon timme. Mötte även på Rasmus en snabbis. Jag köpte en tröja på Gina. En likadan randig som jag har, fast med andra färgkombinationer.

Edit och jag drog hem till mig sen. Åt lite glass och sen cyklade vi till Ica maxi och McDonalds. Jag köpte mig en Ben & Jerrys som jag sedan åt upp dels igårnatt och i morse.

Ulrika kom efter några timmar och vi såg på Smala Sussie (bästa filmen) och en annan romantisk komedi. Det var skoj. Edit drog hem vid tio. Jag och Ulrika spelade memory (jag vann) och så satt vi och pratade tills tolv då hennes skjuts kom och hämtade upp henne.

Jag läste klart Syskonkärlek igår. Det var en bra bok. Är sugen på att köpa en till bok, så jag har något att göra om dagarna. Funderar starkt på att cykla iväg till Ica redan nu. Tror det finns böcker där. Har inte gjort annat idag än att slappat. Låg ute i solen i en timme och sen har jag befunnit mig framför tv:n. Datorn har jag inte hunnit med så mycket. Gick trots allt upp ganska sent idag. Tror att jag bestämt ska ta mig till Ica Maxi nu. Jag behöver läsning. Och mjölk. Mjölken är nämligen slut och har varit sen jag kom hem från Emmaboda.

fascination

Ska träffa Edit, och sedan också Ulrika och kanske Ullis. Vi ska ha myskväll. Jag gillar det. Kommer bli skönt att umgås med dem igen. Var ett bra tag sen.

now that you feel, you say it's not real

Jag hatar verkligen känslan av tomhet. Den smyger sig alltid fram hos mig några dagar efter att jag fått känna av lite närhet. Varför är det så? Kan jag inte bara vara glad, lycklig, tralla runt och leva livet. Inte bry mig. Allt vore så mycket enklare ifall jag inte tänkte så jävla mycket. Jag hatar att känna mig ensam och lämnad. Jag borde istället känna mig upprymd på något vis. Av det där lilla som får mig att må bra just för stunden. Men den känslan behåller sig ju såklart inte särskilt länge. Men fan. Nu får det vara slut på skitsnacket och detta skithumör. Jag klarar mig, det gör jag. Allt är ändå glömt om några dagar. Fint.


-

Tog listan av Moa. Känner mig uttråkad, men vill inte ta mig an boken riktigt än. Det får bli innan jag ska sova. Och sova ska jag göra så fort jag publicerat detta inlägg. Känns som det är lite patetik över det hela.

Dagens låt: Mitt allt - Florence Valentin.
Dagens frisyr: Utsläppt.
Dagens smink: Det vanliga.
Dagens roliga händelse: Att träffa Carl. Kalas hela tiden ju.
Dagens planer: Nattens planer är att sova.
Dagens vill ha: Pengar som alltid.
Dagens saknad: MÅNGA. För många.
Dagens drog: Kolla igenom gammalt krafs.
Dagens tråkigaste: Ensamheten.
Dagens finaste: Att träffa Carl.
Dagens måste: Tröstäta.
Dagens dricka: Chai Latte.
Dagens köp: Syskonkärlek och tandborste.
Dagens mat: Pizza med kebabsås och pizzasallad. Mums.
Dagens kärlek: Mammas fina sms.
Dagens mående: Bra. Lite ensamt från och till dock. Gillar inte ensamhet.

Kanske borde ändra till "Nattens blablabla", men känner inte för det. Antagligen pågrund av denna jävla nattetid. Vi kan utgå från att det är dag. Eller vi och vi. Jag kan utgå från det.

you couldn't say why you loved him

Har börjat läsa Syskonkärlek. Den är faktiskt bra. Fängslande på något vis. Jag måste verkligen behärska mig för att inte bläddra fram och kolla upp vad som händer senare i boken. Jag har en tendens att alltid göra det. Ett exempel är Harry Potter. Direkt när sista boken kom ut, drog jag till Åhléns och lusläste det sista kapitlet. Fick ju redan då reda på att Harry skulle överleva. Jag var nöjd. Men grejen är den att jag ska försöka sluta med detta, att läsa slutet av böcker innan jag läst klart dem. Så jag börjar nu. Ska klara det, fast det är jävligt svårt.

Och föressten. Eftersom jag gett upp måleriet, sedan länge, pysslade jag med annat istället. Pärlade en del armband. Det botade min rastlöshet för ett tag. Minns när jag för några år sedan pärlade mycket. Skickade iväg armband i brev till fina människor. Jag saknar det lite. Mest breven. Bara för att det var så fint. Så nostalgiskt. Och bara, jag vet inte. Men att få reda på en människas vardag just för tillfället, och ha det nedskrivet på papper med just denna människans egna ord. Handskrivna brev är så himla himla fina. Jag ska verkligen spara alla mina brev. Och någon gång ska jag fortsätta med brevskrivandet. Bara för att det är så fint. Och glädjen när jag kom hem från skolan, och hade ett brev att läsa, det var en slags obeskrivlig glädje. En del saker blev bättre då så att säga.

don't check me out

Träffade Carl idag. Vi tog oss en cykeltur ner till stan för att köpa en tandborste till mig. Anledning: den jag har hade jag på Emmaboda. Den kändes inte så fräsch. Dags för en ny helt enkelt. Hur som helst så fanns tandborsten jag sökte efter varken på Hemköp eller Ica. Vi cyklade därför upp till Ica Maxi, men där fanns den inte heller. Så jag köpte efter lite om och men en annan tandborste än den jag är van vid. Kanske dags att bryta lite vardagliga mönster.

På stan köpte jag mig föressten en bok. Den där Syskonkärlek av Katarina Von Bredow som så många pratat om. Tycker den verkar lite snuskig, men ska bli skönt att läsa något. Känner att det är det jag behöver just nu. Bara ta det lugnt och koppla av. Har inte blivit så mycket sånt i sommar än.

Idag har jag också hunnit med att unna mig en chai latte. Var jättegott verkligen. Dessutom har jag lyckats äta upp en hel pizza. Det var gott och det kändes verkligen värt. Har också kollat igenom lite bilder jag målat förut. Blev verkligen sugen på att teckna och sånt nu. Bara lite synd att jag inte har talang för sånt. Blir bara sur och slänger iväg papper efter papper. Men det är kul att jag var "bra" när jag var yngre i alla fall. Alltid något.

stay alive

Kom hem från Emmaboda igår. Var en riktigt jobbig resa. Först festivalbussen i någraq timmar, sedan fick jag sitta väntandes i Mjölby i över 2 timmar. Därifrån ta en buss och sedan hoppa på det sista tåget som tog fyra timmar. Och när jag väl var i Falun var jag tvungen att gå hem, det tog cirka 25 minuter med all min packning. Gjorde jätteont att gå, men jesus kristus vad skönt det var att komma hem.

Bland det första jag ser när jag kommer in i huset är dock en lapp. En lapp där det står att Jens (min kanin) har rymt, eller något liknande. Inte kul. Jag hoppas han har det bra i alla fall. Han är nog troligtvis död, men jag vill inte tänka på det. Han var fin. Gått under en del olika namn också. Kommer sakna att se honom varje dag. Men ah, orkar som sagt inte tänka på det.

Hur som helst så har det annars varit jätteskönt att vara hemma ensam. Mamma och de andra kommer inte förrän fredag. Jätteskönt verkligen. Och idag har jag inte gjort annat än att tagit det lugnt. Jätteskönt det också. Ska troligtvis träffa Carl imorgon. Blir nog kul. Var längesen, och jag känner att jag behöver träffa lite folk. Vill inte sitta ensam i en hel vecka direkt. Men, en sak jag ska göra är att få klart min sms-bok. Det har gått lite segt med den ett tag nu.

emmabodafestivalen

Åkte till Göteborg. Glömde festivalbiljetten hemma. Jobbigt. Men, trots några jobbiga byten gick resan annars mycket bra. Satt och lyssnade på en man och en dam som pratade halva resan. De märkte att jag tjuvlyssnade, för jag var inte direkt diskret så mycket som jag satt och glodde.

På onsdagsmorgonen, vid kvart över fyra gick jag upp. Åt frukost och när klockan slagit fem så var Hanna och jag påväg in till centralen. Vi hittade vårat tåg och åkte sedan mot  Emmaboda. Höll på att missa ett tåg, men det stannade som tur var. Vid halv elva var vi framme i Emmaboda. Vi roffade åt oss en kundvagn från Ica och gick sedan mot festivalen. Jag printade ut min biljett för en 50lapp och sedan var vi inne på området. Vi satte upp våra tält i området Skogen. En bra plats var det faktiskt. Greta kom och hon tog med sig Bea och Adam. Pauline och Ylva kom också, och jag hjälpte dem med deras tält.

Pauline och Ylva började koka nudlar. Allt gick fint enda tills det var dags att stänga av gasolköket, för det gick inte. Sa till några vakter som trodde att vi itne försökt stänga av det alls. De märkte att det inte gick och började spola vatten på det. Sedan skruvade de på delar och härjade runt på vägen. Och tjohej, explosion, vakterna hoppar bakåt (och känner sedan efter ifall ögonbrynen är kvar), eldflammor. Folk står och filmar. En väldigt bra början på festivalen lär jag säga. En kul grej var ju att man hörde folk prata om denna explosion under hela festivalen.

  

Under alla kvällar (förutom lördag) var jag nykter. Pencillinet var inte det roligaste så att säga. Men, jag hade trots allt kul ändå. Träffade Moa och Maja, fina tjejerna. Såg Parken, Joel Alme, Florence Valentin, Bob Hund, 2manydjs, Boys Noize (tror jag), Does it offend you, yeah (tror jag), Markus Krunegård, lite av Late of the pier, The Wombats och Familjen. Såg även en bit av Svenska akademien, men inte alls mycket.

Hade skoj alla kvällar, men var såklart kul att kunna smaska på lite gratis dricka under lördagen. Får väl tacka Hanna och Simon, plus de andra i campet som glatt bjöd mig. Skitsnällt var det.

Sammanfattningsvis kan jag ju säga att Emmaboda är en jättebra festival. Vill verkligen dit nästa år med, men då utan att gå på pencillin. Fest hela tiden skulle sitta så fint. Älskar att campingen och festivalområdet är samma område. Detta var så sommarens sista festival för mig. Kommer längta tillbaka till alla festivaler, så bra som de har varit.

RSS 2.0