take it or leave it

Var grinig som fan igår. Speciellt i skolan. Vet inte varför, men så var det.

Vaknade 5 i morse av att jag inte kunde andas. Hade slem i halsen och näsan. Somnade sen igen och vaknade vid ått, halv nio någon gång. Gick upp och drog till skolan. Var inte alls grinig idag tycker jag. Förutom att Edit slog till mig flera gånger. Inte med flit, men ont gjorde det ibland. Vi hade pausgympa på Datakunskapen. Günzel och jag tävlade mot varandra i Hela havet stormar. Jag vann den sista omgången, jag var bättre än han. Vi hade lite problem med den där ryggrejen vi körde, men vi klarade av det tillslut.  

Har fått det konstaterat att mina armar är stora. "Jag har aldrig sett så stora armar, åhå, wow". Hur fan får jag smala armar? Kan inte träna den här veckan, för jag är sjuk. Har jättemycket problem med att äta mindre, för är hungrig ofta. Får lägga av med det. Fett suger så jävla mycket. Hatar det.

Nu ska jag plugga spanska och historia.

känn ingen sorg för mig göteborg

I helgen var jag i Göteborg. Åkte dit i torsdags eftermiddag. Kom fram ganska sent för resan var lång. Moa och Sanna mötte mig och vi 3 åkte hem till deras lägenhet i Kortedala. Den var jättefin.

På fredagen vaknade jag i panik. Såg en klocka som visade att den var fem, och trodde att den var fem på eftermiddagen. Rusade iväg till min mobil. Där såg jag att klockan endast var halv tolv. Moa och jag steg upp och sedan åkte vi in till stan. Vi fikade med Sanna och sen köpte jag lite kläder, typ t-shirt och annat. Klockan blev lite mer. Moa och jag åt mat sedan åkte vi till Liseberg. Där mötte vi Pauline och Ylva. De var redan igång med kalaset. Lite problem med att gå in, vakterna var hårda. Vi drack upp innan och gick sedan in och lämnade våra väskor i en box. Tog kvitto på tyska. Vettefan varför. Såg Håkan Hellström, och det var vackert och bra. Första gången jag fick höra Magiskt, men tragisk och Rock'n'roll blåa ögon live. Det var fint. Grymt kul iallafall. Festar gärna till det lite igen med er. Träffade också Malin och Magda. Magda av en ren slump.


Moa, Ylva och Pauline - från i fredags utanför Liseberg

På lördagen var Moa, Sanna och jag in till stan. Gick runt lite. Träffade Malin. Vi fyra gick och fikade. Var gott och pajbiten jag köpte var lagomt stor. Malin gick iväg sen, men det var kul att träffa henne. Det blir inte av så ofta.
Vi andra åkte hem. Såg på alla Livet enligt Rosa avsnitt. Var kul och vi åt god mat. Vet ej hur det stavas men typ natchos.

På söndagen åkte Moa och jag in till centralen. Ylvpullan kom dit och vi fikade. Tog chailatte. Var otroligt gott. Ska lätt dricka igen. Min buss kom och vi sa farväl. Gillar inte att ta avsked, men det gick bra. Saknar alla redan. Min bussresa tog 8 timmar. Det var inte kul, men jag sov en del iallafall.


Moa och Sanna - bild från i fredags på fiket


Moa och Ylva - bild från i söndags på centralen

luften bor i mina steg

Åker iväg om en timme. Känns lite läskigt för jag åka mot Avesta Krylbo först och byta tåg där, och det är något jag aldrig har gjort förut. Men jag hoppas jag klarar det.

Känns stressigt med skolan. Skulle behöva helgen till att plugga, men får ta i början av nästa vecka istället. Jag ska börja arbeta ordentligt på lektionerna. Från och med på måndag. Punkt slut.

Jag är iallafall förväntansfull nu. Eller, jag vet inte. Men det ska bli jättekul!

uppsnärjd i det blå

Var lugn i skolan idag. Brukar annars vara vild och härja runt så mycket som det bara går. Men idag var det en annan femma. Tog det lugnt och arbetade faktiskt. Dansade även med Naturarna. Efter skolan stack jag och Edit till F&S och körde ett medel-pass.

Imorgon bär det av till Göteborg. Har inte börjat packa än. Ska göra det snart. Måste också plugga historia och svenska. Har redovisning om fult språk och jag vet inte ens vad jag ska säga. Lär åka iväg och handla mat till resan. Kanske är något annat jag ska ha med mig. Jag brukar vara glömsk. Viktigaste är biljetterna, pengar, kameran och lite annat. Nu kom mor hem. Dags att dra iväg då.
Kommer inte blogga på hela helgen tror jag. Gör det när jag kommer hem.

all over town

Var hos pappa igår, vilket resulterade till att jag har e kamera som jag ska låna i några dagar och att jag inte hann göra något med håret idag. Istället för att lägga ner min tid helhjärtat på mitt utseende, som jag ioförsig aldrig gör, så tränade jag på datakunskapen. Hade prov idag. Gick inte alls särskilt bra. Får antingen IG eller G, det får jag reda på sen.

Efter skolan träffade jag Johanna och Carl. Vi åt glass och vi gick urnt på stan. Hittade en billig adidasjacka som kanske inte var jättesnygg, men den var billig så jag blev betuttad. Ska försöka komma ihåg att kolla efter ajckor i Göteborg. Kanske finns mer där liksom. Fast det vet jag inte. Värt att kolla iallafall.

Köpte ett par röda tights. Eller strumpbyxor är det egentligen tror jag. De var intressanta och jag kör på att bli lite mer färgglad. Inte mycket, men en gnutta är inte helt fel.

Ska iväg och friska&svetta om ett tag. Känns så jävla bra att jag rör på mig. Då gör det inte lika mycket att jag åt glass.

blackbird

Tog skolfoto idag. Såg ut som en stel tönt. Orkar dock inte lägga ner energi på att bry mig. Dagen har inte varit toppen. Av någon anledning har inte mitt humör varit det bästa. Efter skolan fikade jag med Sean, Edit och Felix. Det var roligt. Vid halv sex tog jag tåget hem till pappa och här är jag nu. Ska leka lite med Magnus och se på tv samtidigt. Nu har jag iallafall kameran. Ska ta med till Göteborg. Pappa har även beställt 3 skivor till mig. Gillar det.

yesterday

Edit och jag åkte till Hofors igår. Andreas dissade, han följde inte med. Men vi kom fram till Hofors välbehållna. Vi fick lift till två pizzerior. vi bestämde oss för att äta på en av dem. Efter det vandrade vi upp till centrum. Vi hittade trots att det var 1a gången vi var där. Iallafall för mig. Frågade lite människor om vägbeskrivning. Kom till Statoil och där gick vi på toaletten. Vi gick tillbaka till centrum och in i Folkets hus. Tepe kom och presenterade sig själv. Därefter kom Günzel och Linus. De skulle spela halv tio, men de började spela vid elva istället. Var lång tid att vänta, men vi var roade. Alla som var där var sociala och pratade med oss, vilket vi gillade.

I vilket fall som helst var de grymma på att spela live. Diggade inte musiken, men om man utgår från vad de spelar så var de skitbra. Stolt över våra Hoforsare.

När de slutat gick jag och Edit ut på en promenad. Letade efter en parkbänk att sova på. Fick tag på pojkarna. De gick hem och vi följde med Linus hem. Han erbjöd oss sovplats. Snällt som fan. Vi låg och trängdes, svettade och frös i hans säng. Det var mysigt. Jag sov i minst 2 timmar iallafall. det var roligt. Pratade och sådär.

Gick upp tio imorse och Edits mamma kom och hämtade oss. Borde sova lite till, men gör det ikväll istället. Det var lätt värt att åka dit iallafall.

saturday nights

nyårsafton 2007-2008Johanna fyller 16 år idag och igår kom jag och Edit på att vi känt varandra på riktigt i ungefär ett år. Det betyder att vi har en "bemärkelsedag". Vettefan vad jag ska kalla det, men idag är det iallafall vår 1års-dag. Ska inte fira på något vis, förutom att vi ska till Hofors, men dit skulle vi ändå åkt.

I Hofors ska vi föressten se våra klasskamrater spela. De har ett band, Babylon Riot. Har lyssnat på deras låtar 1 gång. Gillar inte musiken, knappast min stil. Men de är mina klasskamrater och de är några få av dem som jag gillar i min klass, så det kan bli kul. Om det blir roligt stannar vi och sover över, annars åker vi hem med Andreas.

Från och med den dag jag får mitt studiebidrag, ska jag börja spara ihop några hundringar varje månad. Anledningen till det är att sparpengarna ska gå till festivaler och liknande nästa sommar. Nöjen helt enkelt. Finns en stor risk att jag inte kommer lyckas med det, men då är det så. Samtidigt som jag ska spara pengar till det ska jag lägga resten av pengarna på sådant som jag behöver. Ska försöka gå på mindre konserter, för det kostar så jävla mycket. Om jag ska se något band ska det vara ett internationellt. Jag behöver kläder så mina pengar får gå åt till det. Resor ska jag också kosta mig på. Bra plan.

lovers in japan

Hade endast två lektioner idag. Idrotten var rolig. Vi körde någon multilek och då fick Edit och jag spela fotboll mot varandra. Bara vi två. Kan inte påstå att vi spelade. Vi mer drog och slet i varandra. Det var roligt iallafall.

Efter skolan åkte jag och Edit hem till Johanna. Hon fyller år imorgon så vi firade henne. Fick kladdkaka. Det var gott.

Ska inte göra något alls ikväll. Bara se till att bli frisk. Känns jättetråkigt, speciellt eftersom jag inte har någonting att göra. Det händer kanske att jag målar naglarna. Har inte gjort det på jättelänge och jag saknar det lite faktiskt. Känns som det är dags nu igen.


tommy skrattar

Skolan kändes som en lekdag idag. Gjorde typ ingenting alls kändes det som. Dock var ju vissa lite väl idag. Det är endast skrattretande, så egentligen bryr jag mig inte.

  
Fortfarande så jävla roligt. Två olika filmer, två lika roliga skratt.

hjälp

Har feber och är förkyld. Såpass att jag borde stanna hemma, men nej. Jag ska till skolan. Kan bli roligt, kommer antagligen bli drygt.

clocks

Vanlig skoldag var det idag. Edit köpte en mysig tröja till sig själv. Ska vila hela kvällen så jag inte blir sjuk på riktigt. Räcker med förkylning och att ha nästan feber. Riktig feber är inget jag är sugen på. Vill inte vara sjuk i Göteborg, och jag orkar inte missa skolan. Har kul i skolan. Jag och Edit gör att det blir roligt.

Coldplay spelar i Stockholm idag och imorgon. Jag ser dem inte och jag ska inte se dem. Känns lite tråkigt. Det hade varit kul.

last bitter song

Vaknade och kände mig febrig, men steg upp ändå. Har tagit alvedon och det har faktiskt hjälp. Har hunnit med att städa rummet. Nu är det minsann rent och fint igen. Får se hur länge det håller i sig.

Har gett mig på spanskaläxan som ska inlämnas imorgon. Det går inte fullt lika bra som städningen. Skriver om min lillebror, för orkade inte leta på någon känd person som jag ändå inte vet någonting om.

Får se om jag hittar på något ikväll. vore annars bra om jag stannade hemma, tog det lugnt, så jag inte blir sjuk. Det är ju Göteborg snart för fan.



Tränade nyss på F&S med Edit och Ellen. Såg Anton och Gustav. De skrattade åt oss. Vi gjorde några rörelser där vi skulle smiska oss själva på rumpan. var kul att se dem iallafall, men de sa själva att det antagligen var roligare för dem att se oss. Träffade på Ida också.

Innan träningspasset gick jag och Edit med Johanna på stan. Såg många kläder jag gärna skulle vilja ha. Har dock inga pengar. Ska äta nu och sedan fixa klart spanskaläxan.

chris is dead

Helt okej skoldag. Inte så lång, för vi hade inte bild. Fikade med Günzel, Sebbe och Edit. Det var faktiskt riktigt kul.

Skulle ha tränat på friskis ikväll, men passet var inställt. Istället fick Edit och jag veta mer om andra. Det var lätt värt det. Känns så jävla mycket bättre, och samtidigt sämre, nu när man vet. Jag vet inte, men jag gillar det nog iallafall.

Har studiedag imorgon. Jätteskönt!

party with my pain

Günzel fyllde 16 år i fredags. Han fick en vacker tröja utan mig och Edit. Texten på tröjan lyder "Jag <3 Emma och Edit", ifall det skulle undgå någon. Vi kan säga som så att han älskar oss. Det är numera hans favorittröja.

Låten Anna med Hello Saferide tycker jag precis som alla andra är jättebra. Kan inte ladda ner den någonstans. Blir lite småirriterad över det. Orkar inte lyssna på den via internet.

Johnossi ska ha turné i Sverige nu i höst. Borde se dem, för jag vill det. De spelar inte i Falun, men om det inte är åldersgräns i Gävle kanske det duger om det är rimligt. Det borde vara rimligt.

Åkte till pappa i lördags. Sov i princip hela dagen. Lekte med Magnus. Idag har jag slappat, precis som igår.

Såg på det nya programmet "Hål i väggen". Det var inte det bästa jag sett, men kan erkänna att jag faktiskt skrattade. Kommer antagligen se det igen, eftersom jag inte har kanal 5 eller 3an.

Bild från i fredags. Jag har på mig solglasögon. Det är ytterst ovanligt. Bredvid mig har jag Cissi som är Sebbes klasskamrat. Det var henne vi var hos i fredags.

violet hill

Festen igår var ganska lam till en början. Den kom aldrig igång riktigt, men jag hade faktiskt kul några stunder. Ska minsann inte klaga. Hade lätt haft tråkigare hemma. Det var fan kul.

Ska hem till pappa om några timmar. Längtar efter han och Magnus.

Det suger att det är åldersgräns på Franz Ferdinand. Tur att jag redan sett dem, annars hade det sugit mer.


livet börjar här

Såg på Sebbes nollning nyss. Åt pizza med Edit, mycket gott. Ska snart iväg och träffa dem och Johanna.

nightmares

I skolan fick Edit och jag veta att vi lyckats bra på matteprovet, till skillnad från de restrerande i kalssen. Han var stolt och blev glad när han rättade våra. Låter positivt.

Fikade med Sebbe, Sean och Edit. Det var gott och mysigt förutom när det var smygfotografering pågång. Var även med Johanna och Carl lite. Mycket kul.

På kvällen tränade Edit, Sebbe, Ellen och jag på Friskis & Svettis. Det var roligt att se Sebbe härja runt där inne.

Imorgon ska vi se på Sebbes nollning och sedan blir det lite fest på kvällen. Kan bli kul, hoppas på det.

summercat

Vi kan ju säga som så att mina efternamnsskämt även fungerar här.

Fikade kladdkaka med Edit och Sebbe efter skolan. Det var gott och det var kul. Såg sedan på Idol 2008 och på American Pie 2. Hade kul och skrattade då och då. Nu tänkte jag sova. Ska kolla igenom lite Historia först.


strawberry swing

Ångar mer och mer att jag inte ska se Coldplay om några dagar. Andra ska se dem, men jag ska vara hemma och gå i skolan och antagligen plugga. Lol på det. Så jävla mycket lol. Jag kan ju glädja mig med att jag inte kan jättemånga Coldplay låtar och att jag inte är såpass mycket av ett fan (aficionada/-o på spanska). Eller visst gillar jag dem osv, men finns så många andra som gillar dem mer.



På tal om ingenting var jag och Edit ner på Friskis&Svettis och tränade. Kändes bra att bli svettig. På tal om ännu mer går det skit med spanskan och matten. Matematik som jag egentligen är bra på. Jag förstår ingenting och det är prov imorgon.

good and bad

Fick ryggsäckar i skolan idag. Där vi kan förvara våra datorer när vi ska förflytta dem. Tog med laptopen hem. Får se om jag orkar göra någonting med den.

Längtar mer till Göteborg nu. Det kommer bli så jävla kul. Alla människor + fina Håkan.

Billie the vision blir bara bättre och bättre.

spies

Min dag:

- skola

- uno

- pommes & bearniessås (hur stavar man det?)

- trötthet

- en jävla massa lol
- Edit och Sebbe



Har hunnit göra klart religionen och en del av spanskan. Har det allra svåraste kvar nu. Att lära mig över 40 glosor/fraser på två dagar. Kan ju säga redan nu att jag inte kommer lyckas. Dels för att jag suger och för att jag inte orkar plugga.

Mormor fyller 70 år idag!

cry me a river

Saknar verkligen att jag inte har någon kamera. Mobilkameran duger inte till någonting. Jag kan inte överföra bilderna från den ens. Har flera saker som måste fixas.

- Gbg biljetterna
- Ny väska
- Spanskaläxa
- Religionläxa
- Kamera till Gbg
- Städa hela rummet (speciellt skrivbordet och byrån)
- Komma igång med Boken

Kamera och väska behöver jag pengar till = kommer inte kunna fixa. Måste få låna pappas eller Anders kamera till Göteborg. Kamera är fan ett måste. Får försöka hitta en billig väska. De andra sakerna kräver abra min tid och ork.

lost

Stack ner på Granny goes street igår med Edit och Sebbe. Billie the vision var bra. De spelade på en ätteliten scen. Såg DLK. Satt på Sebbes axlar en stund men sedan skrek jättemånga vakter åt mig, och de stod med tända ficklampor riktade mot mig. Jag varken hörde eller såg vad de sa, men jag antog att de menade att jag skulle hoppa ner från axlarna så jag gjorde det.

Idag har jag plugat en del spanska. Annars bara slappat i mitt rum och lyssnat på musik. Har också hunnit med att bråka med min lillebror. Jesus Kristus vad jag hatar honom ibland.

säg till mig att jag duger

       

Fikade igår med Edit, Sebbe, Ullis och Ulrika. På kväll såg vi på film, åt godis och åt pommes med sås. Mycket gott och roligt. Ullis var dock inte med.

Idag har jag varit i Ludvika med familjen och firat mormor. Hon fyller 70 år på måndag. Ikväll ska jag ner på Granny goes street. Det blir säkert kul och skojfriskt.

Malin fyller år idag. Grattis. (Hon läser inte min blogg, men ändå).


tell me why

Farfar har några proppar i lungorna. troligtvis kommer han klara sig ett litet tag till, men allt är så jävla osäkert. Jag borde inte att ha åkt till Tunisien när jag var sjuk. För då hade jag inte blivit sjukare och då hade jag kunnat åka till Jönköping och träffa farfar och farmor. Jag orkar inte tänka på det.

Tränade på Friskis och Svettis med Edit. Först Ki Box och sedan Ki Yoga. edit fick mig att fnissa hela tiden, så vi gick ifrån yogan när det bara var 15 minuter kvar. Det var kul iallafall. Nu är jag trött och ska sova.

Ska se Billie the vision and the dancers på lördag. Förväntar mig att det blir kul.


-

Farfar mår inte bra. Han får inte dö.

shape of my heart

Var i skolan idag, som jag nu är varje vardag. På Samhällskunskapen delades vi in i grupper. Min grupp var jag, Anderas, Kristina och Emma. Vi satt och småtjafsade hela lektionen. Vilken jävla dryg grupp det där blev alltså.

Hade spanska som sista lektion. Var faktiskt helt okej. Vår lärare säger "muy bien" eller abra "bien" till allting. Hellre det än att han bara rättar och är sur.

Vi har också fått spel till skolan. Ett Uno-kortspel. Har spelat 3 gånger idag. Grymt kul! Jag vann 2 gånger tror jag. Oviktigt, men ändå viktigt.

Var ner på stan en sväng med Edit och köpte en sjal och en väska. Känns som om jag slösat bort pengarna och inte alls kommer använda sakerna. Hoppas jag har fel.


this charming man

Har tränat på Friskis och Svettis. Det är kul och nu känns det bra att jag var och gjorde det. Då gör det inget att jag fikade efter skolan liksom.

Det var en spindel i badrummet alldeles nyss som mamma fick döda. Den satt i taket. Jag är livrädd förspindlar. Om jag ska döda en brukar jag först spraya ner den med hårspray så att den stelner. Sedan glor jag på den jättelänge, för jag är så jävla rädd. Till slut tar jag mod till mig och dödar den med papper eller något. Så ett tips, använd hårspray tills de stelnar.

Och jag kan inte langa några bilder. Bara gamla eller någon annans. Jag har ingen kamera. Är en aning orolig över hur jag ska göra i Göteborg och så, men jag får kanske låna pappas. Jag hoppas det. Eller Anders. Spelar ingen roll vilket.

datahop

Jag har en bebis som jag måste mata
Men då börjar jag tänka på min data
Att jobba med datorn är ganska kul
Jag känner en snubbe som är väldigt ful

För datorn den är jätte jättehet
Ja het het het het het het
Man spelar mycket då blir man fet
Ja fet fet fet fet fet fet
Spelar mycket då blir man fet
Ja fet fet fet fet fet fet
För då är datorn jätte jättehet
Ja het het het het het het

sexy back

Det är höst nu. Inte så att löven faller, men det är kallt. Var ner på stan med mamma och köpte en höstjacka. Den var billig. Endast 299 kr kostade den. Lätt värt.


hon är flickan

Allt jag kan säga om "Simons misstag" var att vi hade planerat att göra en grej. Han avslöjade den grejen, som faktiskt är en aning elak, för dem som vi skulle vara elaka mot utan att han tänkte på det. Låter väldigt mesigt, jag vet, men det blev pinsamt och jag väntade på att bli utfrågad. Gick inte att skratta bort det. Låtsades som att vi bara skojade, att det var ett skämt. Men Sebbe sa ju såklart "Simon, jag sa ju att du inte fick säga det där". Nu går det inte, för nu vet de.

Aja, nog om det. Skoldagen har varit rolig. Den har gått ganska fort och jag har faktiskt haft kul. Har dock lyckats komma försent, cirka 5 minuter, men de skriver liksom upp allt. Känns ganska ovärt att inte komma i tid. De verkar stränga på sådant. Det påverkar säkert betyget. LOL!

RSS 2.0